Duofiets voor Vleuten-De Meern

Een duofiets voor Vleuten-De Meern

Nieuws


19 augustus 2021

Alweer het derde jaar van de WielreFiets

De duofiets in Vleuten-De Meern, ook bekend als de WielreFiets is inmiddels al weer ruim drie jaar in gebruik. Veel mensen genieten op deze fiets samen met een partner, familielid of vriend(in) van de natuur in deze regio. We krijgen veel enthousiaste reacties van de duofietsers en vaak komen ze terug om nog 'm nog een keer te huren.

Juist in deze tijd is zo'n fietstochtje een ware ontspanning én een goede manier om op comfortabele wijze de spieren lekker los te maken. Dat alles onder genot van een gezellig praatje met elkaar tijdens het fietsen.

Natuurlijk kun je ook een fietstocht met meer mensen organiseren, die op hun eigen fietsen meerijden. Zoals bijvoorbeeld Ruth deed.

Ruth vierde samen met haar oma en familie en vrienden oma's verjaardag lekker buiten en daar kwam de duofiets heel erg goed bij van pas. We kregen een bijzonder leuke recensie van hen per e-mail!

Ervaringen zondag 15 augustus

Wat een heerlijke middag hebben wij afgelopen zondag gehad. Voor oma haar verjaardag hadden wij een vrouwenmiddag georganiseerd. Dat houdt in; veel kletsen, genieten van de natuur, eten en fietsen. Met z’n zessen hebben we rondje Haarzuilens & Kockengen gedaan.

Ingrid stond ons al op te wachten toen we aan kwamen op het terrein, legde de fiets uitgebreid uit en liet ons een stukje ‘proef’ rijden. Fantastisch! Aan alles is gedacht; elektrische, start systeem, versnellingen, fietsroutes, grip op de weg, en de stoelen kunnen naar buiten worden gedraaid voor in- uitstap. Wij vonden vooral het leukst dat je naast elkaar zit, je met elkaar kunt kletsen en hetzelfde ziet. Een echte aanrader dus.

Ruth en haar oma op de duofiets!

Ook een keer met de duofiets de omgeving verkennen?

Wil je nou ook net als Ruth en haar familie een heerlijke ochtend of middag in de natuur doorbrengen en daarbij iemand die al op leeftijd is en eigenlijk zelf niet zo goed meer kan fietsen toch weer eens gezellig mee laten rijden? Dan is onze duofiets een prima alternatief.

Je kunt 'm hier reserveren!

Reserveren

Omhoog

15 april 2021

Leuke reactie van een gebruiker van de duofiets

Ook dit voorjaar is de duofiets weer populair. Christel en haar moeder fietsten samen op de duofiets en hebben genoten. We ontvingen deze reactie:

Mijn moeder en ik hebben gisteren de duofiets gebruikt en het was FANTASTISCH! Hartelijk dank voor het beschikbaar stellen, u maakt mensen erg gelukkig.

Met vriendelijke groet, Christel S.

Christel en haar moeder op de duofiets!
Omhoog

4 november 2018

De tweede editie van de Loop van Hein Wendel

De Wielrefiets, onze eerste duofiets voor Vleuten-De Meern, is gedeeltelijk gefinancierd met de opbrengst van een loopevenement dat in 2017 voor het eerst georganiseerd is. Dit evenement was een huldebetoon aan Hein Wendel, de hardlooplegende uit Vleuten, zoals ook te lezen is op onze home pagina.

Dit jaar organiseren we de tweede editie van deze loop, samen met Athletic Point, op zondag 9 december.

We hopen dat er weer veel mensen mee doen en er, net zo als in 2017, een geweldig mooie ochtend van maken. Je kunt kiezen of de 10 kilometer route of die van 6 kilometer loopt.

Meer informatie staat op de website van Athletic Point.

Loop je mee?

Veel plezier met de duofiets

Ook in de herfst hebben mensen met veel plezier de Wielrefiets gebruikt voor mooie tochten! Zelfs nu de temperaturen al weer winters worden, krijgen we nog reserveringen. Logisch want het is een prachtige manier om een frisse neus te halen! Met een lekkere winterjas, een fleecedeken en een warme muts of pet kun je nog steeds heerlijk fietsen!

Reserveren

Omhoog

13 september 2018

Na de zomer fietsen we lekker door.

Sinds 17 mei hebben al veel mensen de WielreFiets gereserveerd en gebruikt voor een mooie fietstocht in de omgeving van Vleuten-De Meern.

De ervaringen van gebruikers van de fiets zijn allemaal heel bijzonder en heel positief, zowel van de ouderen als van hun familieleden. Zij genieten met volle teugen van hun fietstocht in een prachtige omgeving.

Helemaal fantastisch is dat inmiddels al veel mensen zelfs opnieuw hebben gereserveerd. Een mooi bewijs dat de duofiets gewaardeerd wordt.

Een ontroerend verhaal

Een mijnheer uit Vleuten belde met een paar vragen over de WielreFiets. Hij had de flyer gezien in de wachtruimte van de huisarts en was zeer geïnteresseerd om de fiets te gaan gebruiken.

Zijn probleem was echter dat hij nog niemand wist om mee te gaan fietsen. Dat probleem werd snel opgelost want in de wachtkamer van de huisarts sprak hij hierover met een 'jonge' dame en die bood spontaan aan om met hem te gaan fietsen.

Nu is het wachten even op het goede moment en het lekkere weer, maar dat is gelukkig alweer in aantocht.

Misschien kent u ook wel oudere mensen in onze regio Vleuten-De Meern, die een duofietspartner zoeken omdat ze niet direct in eigen familie-of vriendenkring iemand kennen die er tijd voor heeft. Wie weet wilt u dan ook wel een keer gaan duofietsen in deze mooie omgeving!

Of misschien bent u huisarts en wilt u de flyer in uw spreekkamer ophangen?

Heeft u de duofiets al een keer gebruikt en wilt u er iets over vertellen? Stuur dan een e-mail met een leuke foto erbij die op de website mag!

Ook in de herfst fijn naar buiten op de duofiets!

Duofiets ook in herfst en winter te huur.

Met de herfst op komst is het nog belangrijker voor ouderen om vooral naar buiten te blijven gaan en te blijven bewegen. Daardoor kunnen ze ook beter de winter die snel daarna komt trotseren en zijn door het bewegen en buiten komen veel minder vatbaar om ziek te worden.

De WielreFiets is dus heel geschikt om ook in de herfst en winter te blijven reserveren. Met een sjaal om, een lekkere warme das, handschoenen en een muts blijft het fietsen een feestje, zelfs in de winter.
Het meefietsen maakt dat mensen het niet koud hoeven te krijgen en wij zorgen voor fleecedekens om mee te nemen als extra opwarmertje!

Ook in de herfst fijn naar buiten op de duofiets!

Een mooie herinnering: zij genoten afgelopen winter van de duofiets.

Reserveren

Omhoog

31 juli 2018

Zomerberichten over onze duofiets.

Zoals jullie weten hebben we in het voorjaar de medewerking van een paar supermarkten gekregen, die gedurende een periode hun klanten de gelegenheid gaven de bonnetjes van het statiegeld te doneren aan ons project. Inmiddels is bekend wat dat opgeleverd heeft. De opbrengst van de Plus uit Veldhuizen was € 244,15 en van AH in Vleuten € 359,10.

Sinds 17 mei, de dag waarop de verhuur van de duofiets gestart is, hebben we veel positieve reacties ontvangen. Mensen zijn onder de indruk van de faciliteiten van de fiets. We hebben nog een aantal nieuwe reserveringen in de planning, waaronder ook mensen die de fiets voor de tweede keer huren.

Hieronder kunnen jullie een paar reacties van enthousiaste huurders lezen.

Vanmorgen met mijn schoonmoeder gefietst op de Duofiets . Ze vond het geweldig! Wat een fijne fiets! Prima startpunt bij Hans, een mooie plek van waaruit je alle kanten op kunt fietsen, allemaal even mooi. Fijn dat zij niet mee hoeft te trappen maar dat het wel kan want de behoefte om te trappen had ze wel (maar de kracht heeft ze niet meer). We hebben er beiden van genoten!

Mijn moeder en ik hebben met plezier de duofiets gebruikt. In het begin was het even wennen met een beetje geslinger en ook wel spannend als je langs twee fietspaaltjes moet gaan, zoals meteen bij de ingang van het Maximapark aan het einde van de Smalle Themaat. Dat deden we dan heel voorzichtig.

Gelukkig keek een fietser die stopte even mee en er bleek voldoende ruimte te zijn om er doorheen te kunnen. Al snel ging het steeds beter en heb je door wat je het beste kunt doen vanuit stilstand met starthulp, en tijdens het rijden met de drie standen en de versnellingen.


Mijn moeder vond het leuk en we gaan het vast nog een keer doen.

We hebben verder nog een statiegeldactie in de planning voor dit jaar, waarover we later meer vertellen.

Ondertussen genieten we van een van de mooiste zomers ooit. Een mooie gelegenheid om een fris briesje te voelen is natuurlijk een rit op onze duofiets, dus ga snel naar ons reserveringsformulier om een rit te boeken.

Reserveren

Omhoog

20 juni 2018

De WielreFiets is al ruim een maand in gebruik!

Steeds meer mensen weten de WielreFiets te vinden. In de maand mei begon het rustig met een paar boekingen, maar we merken nu duidelijk dat er al meer mensen op de hoogte zijn van deze leuke duofiets voor de ouderen in Vleuten-De Meern. We hebben nog niet op alle beschikbare dagen (woensdag t/m zondag) alle bloktijden gevuld, maar het gaat beslist de goede kant op. Het is natuurlijk ook een heerlijk uitstapje met dat mooie weer, fietsen biedt toch verfrissing vanwege de beweging die op zich zelf weinig moeite kost.

De bekendheid van de WielreFiets is zeker ook te danken aan o.a. de HU (Hogeschool Utrecht), die in hun artikel 'WielreFiets in gebruik genomen' (geschreven door Linda van den Hoogen) op 22 mei jl. aandacht besteed hebben aan ons project.

De website van de Gemeente Utrecht noemt de duofiets ook in een bericht over wat er zoal in Vleuten-De Meern gebeurt (2021: nu helaas niet meer beschikbaar), met een handige link naar het interview met Ingrid Wendel en een link naar het Initiatievenfonds, dat bijgedragen heeft aan de realisering van het plan.

Ook stond er een mooi artikel op de website wilinjebuurt.nl onder het onderwerp 'Waar vind ik een wandel- of fietsgroep?'.

U kunt natuurlijk zelf ook helpen het nieuws over de WielreFiets te verspreiden. We hebben weer een nieuwe flyer (PDF), die u online kunt bekijken en de link naar de flyer met uw vrienden via email kunt delen. Of u downloadt de flyer (PDF) en stuurt 'm als bijlage met een email mee. Printen kan ook, maar dat is natuurlijk minder fijn voor het milieu, waar we ook graag rekening mee houden.

Omhoog

18 juni 2018

Triest nieuws!

Helaas hebben we vandaag een triest bericht. De grootste fan en inspirator van de duofiets, Bep Wendel, is afgelopen zaterdag 16 juni helaas overleden.

Bij de officiële presentatie van de duofiets was zij degene die het lint doorknipte en zo de duofiets beschikbaar stelde voor de mensen in Vleuten-De Meern.

Zij vond het een fantastisch project en heeft zelf ook de laatste maanden met veel plezier een aantal keer gebruik van de WielreFiets gemaakt. Zij is ook op onze website als het ware het boegbeeld van het project.

We wensen familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Omhoog

15 mei 2018

Vandaag is onze nieuwe website online!

Vandaag presenteren we met trots onze vernieuwde website met o.a. de mogelijkheid om de eerste duofiets voor Vleuten-De Meern te kunnen huren, de WielreFiets is met ingang van donderdag 17 mei beschikbaar. Op maandag 21 mei (2e Pinksterdag) kan de WielreFiets ook worden gereserveerd!

Reserveren

De personen die de mooie WielreFiets gaan gebruiken krijgen van ons het advies om vooral voorzichtig om te gaan met de duofiets en zich verantwoordelijk te voelen voor de duopassagier (een ouder) die naast hem of haar zit. Het gaat vooral om genieten en niet om racen op deze duofiets. En uiteindelijk ben je een gebruiker van openbare wegen en paden en is opletten altijd aan de orde. Mijn ervaring leert dat je eigenlijk alleen maar blije blikken van mensen tegenkomt die uit voorzorg al voor je stoppen uit respect en om naar dit mooie tafereel te kijken. En gelukkig heeft de omgeving van Vleuten-De Meern veel mogelijkheden om buiten de gewone fietspaden op pad te gaan. Denk daarbij aan het Maximapark en ook de omgeving van Natuurmonumenten in Haarzuilens en omgeving. En uiteraard vinden wij het ook een goed idee dat fietspaden worden verbreed, zeker in een land als Nederland waar zoveel gefietst wordt. Maar rekening houden met je mede weggebruikers en alles met beleid geeft een veel positiever draai aan dit feit.

GENIETEN, DAT IS ONS DOEL MET DIT INITIATIEF!

Download onze flyer

Omhoog

6 mei 2018

In de krant en op het internet

Rick van de Lustgraaf schreef in het AD een mooi artikel over de duofiets. Het artikel is online beschikbaar. Het interview met Ingrid Wendel en haar moeder Bep Wendel is ook op video vastgelegd, die samen met het artikel gepubliceerd is. Zij vertellen wat de duofiets is, hoe ij het ervaren en voor wie deze binnenkort beschikbaar is om te gebruiken.

Omhoog

4 mei 2018

We zijn druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten voor de verhuur van de duofiets. De stichting is net opgericht, er is een nieuwe website voor de stichting in de maak en we zijn bezig het reserveringssysteem goed op te zetten.

Bijna klaar voor de verhuur.

De verwachting is dat vanaf medio mei de fiets echt kan worden gehuurd. Dan kunt u ook via de nieuwe website reserveren. Dus nog even geduld en hou de website maar in de gaten.

In de krant

In het AD van 2 mei stond dit artikel met de titel Nieuwe elektrische duofiets voor ouderen in Vleuten en De Meern over de duofiets.

Op YouTube

Lancering duofiets / U in de Wijk Leidsche Rijn

Dank aan alle donateurs en fondsen die mee hebben geholpen dit te realiseren!!

Omhoog

2 mei 2018

De afgelopen week is er nogal wat gebeurd met onze duofiets. Ik heb een en ander even op een rijtje voor jullie gezet.

De officiële presentatie van de duofiets

Op maandag 23 april 2018, vond van 14.30-16.30 uur de presentatie van duofiets aan pers en genodigden plaats bij Hoeve Wielrevelt. Eindelijk was het dan zover, de officiële presentatie van de duofiets aan pers en genodigden.

De duofiets heeft inmiddels ook een naam gekregen, de "WielreFiets" en Hans en José van Hoeve Wielrevelt zijn natuurlijk heel blij met deze naam. Leverancier Jonico heeft in de ochtend de WielreFiets op deze locatie gebracht, op de plek waar vanaf medio mei deze duofiets gehuurd kan worden.

Ruim 20 personen zijn die middag geweest en hebben, dankzij de gulle sponsoren, onder het genot van een glas bubbels (dankjewel Leidsche Rijn Wijn) en nootjes (dankjewel Will's Notenbar) geproost op dit heugelijke feit. Mijn moeder heeft het lint van de WielreFiets doorgeknipt en samen met mij het inpakpapier verwijderd.

Er was ook nog ruim tijd om even een proefritje te maken en daar hebben veel bezoekers ook gebruik van gemaakt. "Verrassend" was een veel gemaakte opmerking, en ook werd opgemerkt hoe mooi en comfortabel de WielreFiets is. Wat leuk dat nu ook de bezoekers van die middag mijn ervaring en plezier in gebruik het gebruik van de duofiets hebben leren kennen en dat net zo beleven alsik dat al maanden doe. Met een voldaan gevoel hebben we de middag afgesloten.

De gulle sponsoren

Will's notenbar heeft mij voor de presentatie op 23 april bij Hoeve Wielrevelt gesponsord in natura met 3 kilo overheerlijke noten van hun kraam in Utrecht. Heel blij met dit mooie gebaar en zeer welkom bij de officiële presentatie.

Met dank aan Will's notenbar

De andere sponsor in natura was Leidsche Rijn Wijn op de Zandweg in De Meern. Bij hen kon ik terecht om 6 heerlijk flessen bubbels op te halen. Hoe feestelijk is het om de kurk te kunnen laten knallen tijdens de presentatie en met z'n allen te kunnen proosten op een mooie toekomst voor de WielreFiets! Veel dank voor deze prachtige bijdrage!

Met dank aan Leidsche Rijn Wijn

Ondertekening Akte Stichting duofietsvleutendemeern.nl

Weer een mijlpaal en een belangrijke stap gezet! Het is gelukt om in korte tijd de Stichting duofietsvleutendemeern.nl op te richten. Op 25 april jl. heb ik de oprichtingsakte ondertekend op het kantoor van Kaep Notaris in Utrecht. Behalve de hulp van de notaris was het ook fijn dat er al een website is (met dank aan Marguerite Efdé, FD-ID). Daarnaast heb ik Marjolijn Vendrig (Lid van Verdienste van de Watervlo en initiatiefneemster Vleuten en de Meern schoon) en Herman Hellemans (eigenaar van het Raadhuis Vleuten) bereid gevonden om samen met mij het bestuur van de Stichting te vormen.

De stichting is nu officieel opgericht. De handtekeningen zijn geplaatst.

Zaterdag 28 april, kom je de duofiets bewonderen?

Deze bijeenkomst op zaterdag 28 april van 9.30-12.00 uur was georganiseerd om mensen die op wat voor manier betrokken zijn geweest in de afgelopen maanden, als één van de eersten de WielreFiets te tonen en de gelegenheid te geven om een rondje te gaan fietsen. Het was gelukkig zo goed als droog en de personen die zijn geweest hebben de duofiets allemaal getest en waren super enthousiast. Niet alleen over de duofiets, maar ook over de locatie van Hoeve Wielrevelt. De locatie past als een bus bij deze mooie WielreFiets en van hieruit kunnen prachtige fietstochten worden gemaakt. De komende weken nog de laatste puntjes op de i zetten en dan kan de WielreFiets vanaf medio mei ook daadwerkelijk op pad met de berijders.

De opbrengst van de Lister Bingo

Op 30 april 2018 had ik een afspraak bij Lister om de opbrengst in ontvangst te nemen van de bingo die zij op 7 april op hun locatie in Vleuterweide hebben georganiseerd. Deze bijeenkomst was voor bewoners, vrijwilligers en buurtbewoners. Ik ben zelf aanwezig geweest en heb met eigen ogen kunnen zien hoe leuk en goed georganiseerd deze bingo was. Veel dank aan Roy die dit allemaal heeft geregeld met ondersteuning door Chantal. Omdat het zo'n succes was volgen er meer in de komende maanden voor andere goede doelen. Dus weer een mooie bijdrage aan mijn initiatief letterlijk rijker!

Met dank aan Lister voor de opbrengst vande bingo
Omhoog

11 april 2018

Met een gezellige bingo bracht Lister afgelopen zaterdag een mooi bedrag van meer dan € 100,00 bij elkaar voor de duofiets. Super goed en reuze bedankt voor het organiseren, Lister! Ook hartelijk dank aan alle bingospelers!

Met dank aan Lister en de bingospelers

Ook een woord van dank aan de Vleutense Winkeliers en Ondernemers Vereniging (VWOV). Zij doneerden niet alleen, maar hebben ook een mooi bericht op hun website geplaatst, waardoor het project bij nog meer mensen bekend werd.

Het speciale reclamebord is ook klaar en is al gemonteerd op de achterkant van de duofiets. Op dit bord staan de sponsors en donateurs van het eerste uur vermeld, evenals de naam van onze website.

Met dank aan de sponsoren en donateurs

Natuurlijk zijn we álle donateurs heel erg dankbaar voor hun hulp, of het nu € 1,00 was of meer, alles bij elkaar is het toch in korte tijd een prachtige opbrengst, waarmee we heel veel mensen blij hopen te maken.

Omhoog

4 april 2018

Bij de AH in Vleuten is de statiegeldactie nu ook van start gegaan. Ook daar duurt deze actie twee volle maanden en geldt dat iedere donatie verdubbeld wordt door het Nationaal Ouderenfonds. Dus als u nou winkelt bij deze supermarkt en u komt lege flessen inleveren voor statiegeld, doneert u uw statiegeldbonnetje ook aan ons project?

Zoals ik al verteld heb, gaan we een stichting oprichten. Herman Hellemans en Marjolijn Vendrig zullen samen met mij het Bestuur van de Stichting Duofiets Vleuten-De Meern gaan vormen. Zij zijn vanaf het begin heel direct betrokken en ik ben dus ook heel blij dat zij deze rol samen met mij op zich willen nemen. Herman is o.a. eigenaar van Het Raadhuis in Vleuten en Marjolijn is lid van verdienste van ZPC Watervlo en initiatiefneemster van de actie Vleuten Schoon, waarvan op 14 april a.s. de lustrum editie gepland staat.

Deze week kwam er ook weer een particuliere donatie binnen, € 100,00 (AV), waar ik ook weer heel blij mee ben.

Omhoog

28 maart 2018

We worden een stichting!! De eerste twee mede bestuurders zijn al uitgenodigd en een heeft er al toegezegd. Zo waarborgen we het initiatief duofiets Vleuten-De Meern voor de toekomst. Wat een fantastisch gevoel!

Donaties

Ook kwamen er weer mooie donaties binnen! Van een particulier en van de winkeliersvereniging Rondje Vleuten! Bekijk de donaties bij de stand van zaken.

Hoe gaat het met de statiegeld-actie?

Bij AH in Vleuterweide hangt nu ook de flyer bij de emballage bak. Er zitten al bonnen in en ook het nodige los geld. Deze particuliere bijdragen worden ook nog eens verdubbeld. Dus iedere euro worden er twee.

Statiegeld voor de duofiets

In de pers

In de pers was ook weer aandacht voor de duofiets. Ditmaal met de foto van onze eerste duofiets erbij. Het artikel staat op de website van Leidsche Rijn Nieuws

Op Twitter kreeg de duofiets nog eens extra aandacht door tweets van Wijkbureau Vleuten De Meern en Leidsche Rijn Nieuws.
Hoe meer aandacht hoe beter. Zo komen steeds meer mensen op de hoogte van deze nieuwe recreatiemogelijkheid, die we hopelijk ergens in mei beschikbaar gaan stellen.

Omhoog

21 maart 2018

GEWELDIG!! Dank zij nog een aantal donaties door particulieren en bedrijven en een toekenning door het Initiatievenfonds kan ik melden dat de eerste duofiets voor Vleuten-De Meern er GAAT KOMEN!! Sterker nog de fiets staat al klaar bij de leverancier, want die had er vertrouwen in dat het wel zou gaan lukken!

De Duofiets is er!

Dank aan alle donateurs en fondsen die mee hebben geholpen dit te realiseren!!

Donaties blijven trouwens meer dan welkom. Die kunnen we namelijk goed gebruiken voor bijkomende kosten als de verzekering en het onderhoud, winterstalling, reserveringssysteem en dergelijke.

Met dank aan Natuurmonumenten Met dank aan Marcel Oostrom

Er komt bij de koeienzaal een parkeerplek voor de duofiets, netjes overdekt en met stroomvoorziening om de accu op te laden. Dit met dank aan Natuurmonumenten voor de financiering en Beau de Vaal die als vrijwilliger de aanleg van de stroomvoorziening zal verzorgen.

Ook bij Hoeve Wielrevelt komt een stroomvoorziening voor de duofiets, met dank aan Marcel Oostrom. Het is hartverwarmend hoe iedereen meehelpt met dit project.

Op 23 april 2018 gaan we een presentatie van de duofiets voor de pers en genodigden organiseren om 14:30 uur bij Hoeve Wielrevelt.

Omhoog

14 maart 2018

Weer een mooie bijdrage ontvangen van Welwonend Makelaardij Vleuten, maar liefst € 250,00!

Ook fijn om te weten is dat verschillende instellingen en fondsen het initiatief Duofiets besluiten te ondersteunen. Zo heeft het Initiatievenfonds toegezegd bij te zullen dragen. Ook met de Rabobank in Utrecht is het gesprek al gaande en hoop ik binnenkort te mogen melden wat het besluit is.

Welwonend Makelaardij Vleuten Initiatievenfonds Statiegeldactie Plus Veldhuizen Lister Buurtbingo Vleuten

Ondertussen is sinds 7 maart de statiegeldactie bij de Plus in Veldhuizen al bezig voor de duur van een maand. Dus als je statiegeldbonnetjes krijgt bij het inleveren van je lege flessen, help mee door dat bonnetje in de speciale zuil te stoppen! Iedere gift door een particulier wordt verdubbeld dus alle bijdragen zijn extra welkom.

Ook leuk om te melden is dat op zaterdag 7 april een Buurtbingo wordt georganiseerd door Lister in Vleuterweide en dat de opbrengst naar de duofiets gaat! Wat een mooi gebaar en wat fijn dat de mensen in de buurt op zo'n manier ook iets kunnen bijdragen. Dank jullie wel!!

Omhoog

21 februari 2018

Nog meer goed nieuws! Het Nationaal Ouderenfonds heeft toegezegd dat ze de opbrengst van de statiegeldacties en van alle donaties die in de periode 16 februari tot en met 31 mei 2018 binnen komen op de bankrekening, gaan verdubbelen via hun Premieplan! Dat betekent dus als je nu een donatie doet, iedere euro er twee worden! Ik hoop dat dit jullie stimuleert nog een mooie bijdrage voor dit project over te maken!

Nationaal Ouderenfonds

Over Premieplan

Het Premieplan is een initiatief van Nationaal Ouderenfonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. (2021: in 2019 is dit overgegaan naar een nieuw platform) https://voordeouderen.nl/nl/

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt kwetsbare ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de OuderenOmbudsman (0800 - 1325, gratis), kerstdiners en stranduitjes. Alles is hierbij gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Activiteiten afgelopen week

Ik heb deze week ook een winkeliersvereniging in de buurt benaderd, een flyer gebracht en het project voorgelegd in de hoop ook van deze vereniging hulp te krijgen. Ik hoop daar binnenkort meer over te mogen melden!

Met mensen van Lister sprak ik over de duofiets en kreeg enthousiaste reacties. Zij gaan het project ook promoten en o.a. binnenkort een bingo organiseren voor de wijk en hopen zo ook geld op te kunnen halen. Zij zijn ook mogelijk toekomstige gebruikers van de duofiets maar kunnen wellicht ook iets betekenen in een administratieve taak in de aaneenschakeling van dingen die dagelijks moeten gebeuren.

Ook dit is weer een mooi voorbeeld van verbinding leggen met mensen die dankzij dit project werkervaring kunnen opdoen en zo weer een mooie plek in de maatschappij krijgen.

Omhoog

14 februari 2018

Weer leuk nieuws deze week. De statiegeldacties bij supermarkten voor de duofiets worden uitgebreid. De AH De Meern gaat ook mee doen en vanaf week 29 (deze zomer) komt voor een maand bij bij emballage bak het project duofiets Vleuten-De Meern aan de beurt.

Bij AH Vleuterweide gaat dat al in de maanden april en mei gebeuren!

Afgelopen vrijdag ben ik ook op locatie Wielrevelt geweest en daar is men druk bezig met de voorbereidingen voor het stallen van de duofiets.

Verder heb ik nog diverse contacten gelegd en reacties ontvangen op het initiatief duofiets.

Ook kwam er weer een donatiebedrag van € 25,00 binnen en zijn we weer iets dichter bij ons streefbedrag! Check de stand van zaken!

Vorige week nog kwam ik tijdens een fietsrit in de buurt stomtoevallig mijn eigen moeder en haar neef tegen tijdens hun duofietstochtje op een geleende duofiets. Zelfs op een koude maar zonnige winterdag is zo'n rit nog een heerlijke manier om, weliswaar goed warm aangekleed, een frisse neus te halen.

Omhoog

8 februari 2018

De afgelopen week ben ik druk geweest met het bespreken van alle communicatie over de duofiets.

Zodra de duofiets er echt is en beschikbaar gesteld wordt aan de bewoners van de wijk Vleuten-De Meern zal de KBO (Katholieke Bond Ouderen) in haar informatiebulletin voor de wijk er aandacht aan besteden. Daar ben ik heel blij mee, want zo krijgen veel mensen in de wijk deze informatie letterlijk op hun deurmat.

Mij is ook toegezegd dat er voor het programma "U in de wijk" een videoverslag van de duofiets gemaakt zal worden.

Op Twitter zullen via @wijkbureauVDM en @WBleidscherijn ook berichten over dit project komen en wie weet komen er ook nog campagnes op Facebook vanuit andere instanties die mijn initiatief steunen.

Zoals al eerder gemeld gaan we samen met een aantal supermarkten een statiegeld(emballage)actie doen. Zodra de exacte data en adressen bekend zijn, laat ik dat ook hier weten. De emballage actie bij Plus Giel Smits in Veldhuizen is al definitief. Deze start op 1 maart en duurt een maand. Dus als u uw lege flessen inlevert, kunt u het bonnetje doneren aan de duofiets.

Dat een kleine donatie ook heel waardevol kan zijn, beleefde ik deze week ook bij een huisbezoek, waar ik na een gezellig gesprek over vroeger onder het genot van een kopje koffie bij het afscheid een briefje van 5 euro toegestopt kreeg voor de duofiets. Die vermeld ik dus met veel plezier bij de stand van zaken!

Nu ben ik nog druk bezig met het benaderen van allerlei instanties die initiatieven zoals de duofiets ondersteunen in de hoop nog extra donaties te krijgen. Spannend hoor.

Omhoog

31 januari 2018

De afgelopen week heb ik met veel mensen en bedrijven gesproken over de duofiets.

De flyer hangt inmiddels op meerdere plekken in Vleuten-De Meern en hopelijk stimuleert dit veel mensen om bij te dragen aan ons project. Ook winkeliers in de buurt hebben aangegeven een donatie te gaan doen en dat is natuurlijk heel erg fijn. Ik hoop binnenkort te kunnen melden hoeveel er binnen gekomen is.

Bij de AH in Vleuterweide komen binnenkort flyers van de duofiets te hangen, o.a. bij het flesseninleverpunt (emballagepaal). Mensen kunnen dan hun emballagebon doneren aan ons doel. Recyclen helpt ons dus ook! Houd het in de gaten, dit zou ergens in februari gaan gebeuren. Ook komt er misschien bij de PLUS in De Meern een dergelijke actie.

Fijn dat de lokale ondernemers ook mee helpen. Mochten er nog meer mensen zijn die dit soort acties kunnen opzetten, neem dan even contact op, want alle beetjes helpen!

Diverse aanvragen bij fondsen zijn in behandeling en van één hebben we al een toezegging voor een leuk bedrag.

Ondertussen zoek ik ook bredere verbinding met andere organisaties die bijvoorbeeld mensen weer aan het werk helpen. Zij zouden straks kunnen helpen met de reservering en de administratie van de duofiets.

De stand van de binnengekomen bedragen is deze week ongewijzigd, maar ik hoop, zeker na de enthousiaste reacties van de winkeliers, dat er op korte termijn toch weer een paar leuke bedragen binnen komen en de stand daarmee flink omhoog gaat.

Omhoog

24 januari 2018

Geweldig nieuws! We hebben in ieder geval een goede standplaats voor de duofiets! Hans de Graaf van Hoeve Wielrevelt heeft dit net kunnen bevestigen en ik ben natuurlijk heel enthousiast over deze hulp, waarmee het realiseren van het project weer dichterbij is gekomen.

We hebben natuurlijk nog wel geld nodig. Er zijn afgelopen week twee mooie donaties van € 100,00 en van € 25,00 binnen gekomen en daarmee is de stand nu weer ietsje hoger. Blijf alsjeblieft praten over mijn initiatief en laat mensen deze website zien. Alle beetjes helpen! Zelfs als het maar € 5,00 is, iedere donatie is een stukje van de duofiets en daarmee onvergetelijk plezier voor mensen in Vleuten-De Meern!

Wil jij ook helpen de speciale flyer te verspreiden? Dat zou fijn zijn, die kun je downloaden en printen en bijvoorbeeld in je winkel of thuis op je raam plakken.

Bij voorbaat dank!

Omhoog

17 januari 2018

Afgelopen vrijdag bij de NieuwjaarsTOOST 2018 Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern mocht ik in twee minuten over mijn particulier initiatief van de duofiets vertellen. Er waren veel mensen aanwezig en mijn verhaal werd goed ontvangen.Mensen beloofden ook het verhaal verder te vertellen om er voor te zorgen dat het meer bekendheid krijgt. Er bleken veel zorgmakelaars te zijn en ook zij zagen hoe nuttig en leuk de duofiets kan zijn. Hopelijk geven ook zij de boodschap aan veel mensen, die er gebruikvan kunnen gaan maken, door.

Ook afgelopen week heb ik met veel mensen over de stalling van de duofiets en het uitleensysteem gesproken. Er wordt aan alle kanten hard gewerkt en ik hoop binnenkort meer te kunnen vertellen.

Ondertussen hebben we nog wel een flink bedrag nodig, dus alle donaties blijven welkom. Geef gul, vertel ook anderen over de duofiets, deel deze website op je social media accounts. Ook op die manier help je ons al dit project bij een breder publiek bekend te maken. Werk je zelf als mantelzorger of ken je mantelzorgers, bedenk dan nog eens hoe je zelf die duofiets ook zou kunnen gebruiken.

Laten we er met ons allen voor zorgen dat volgende week de stand weer hoger is!

Omhoog

10 januari 2018

Deze week ga ik pitchen bij de NieuwjaarsTOOST 2018 Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern. Alle voor deze wijken interessante initiatieven worden daar gepresenteerd en natuurlijk zijn alle wijkbewoners van harte welkom bij het Leidsche Rijn College, Maartvlinder 1, Utrecht op vrijdag 12 januari 2018 van 17:00-19:00 uur.

Met goede hoop op het halen van het streefbedrag hebben we alvast een reserveringssysteem voor de duofiets bedacht en gemaakt met Google Agenda.
Die vind je onder aan deze pagina. Zodra we ons doel gehaald hebben en de duofiets een feit is, kunnen we deze website aanpassen en komt de agenda beter in beeld.

Ondertussen is de stand van de binnengekomen donatiebedragen ook weer bijgewerkt. Zo kwam er gisteren een mooie bijdrage van € 250,00 binnen maar er waren ook kleinere bedragen en zoals altijd geldt, veel kleintjes maken ook een grote. Dus schroom niet om jouw bijdrage te storten ook als het een bescheiden bedrag is.

Omhoog

5 januari 2018

Wat fijn, we hebben weer een paar donaties binnen gekregen! Ze staan hieronder al vermeld bij de stand ! We komen steeds een stapje dichter bij het doel!

Ook inmiddels met steeds meer mensen en organisaties contact over dit project, veel mensen reageren heel enthousiast en willen proberen te helpen met de logistieke vraagstukken en eventueel verdere financiering.

Rome is niet in een dag gebouwd en ook die duofiets niet dus de komende weken gaat het nog best spannend worden. Gelukkig delen mensen dit project ook steeds meer op social media wat ik natuurlijk ontzettend op prijs stel.

Omhoog

3 januari 2018

Nog steeds op zoek naar een goede plek om de duofiets te gaan stallen, wel in bespreking met mensen en goede hoop dat die ons kunnen en willen helpen.

Ondertussen zijn er twee forse donaties binnen gekomen, kijk maar eens bij de stand van zaken! Neemt niet weg dat we nog zo'n kleine € 6.000,00 nodig hebben om de duofiets te betalen, dus we blijven het rond bazuinen en vragen om een bijdrage voor dit sociale doel.

Omhoog

29 december 2017

Ondertussen zijn we druk bezig te onderzoeken waar we de duofiets zouden mogen stallen, zodra die er is. We zijn al in bespreking met een instantie en we hopen vurig dat dat gaat lukken. Over vurig gesproken, we willen graag een rode duofiets. Nou is dat ietsje duurder maar leverancier Jonico heeft aangeboden dat we bij bestelling van de duofiets die extra kosten niet hoeven te betalen. Dat is een mooi gebaar, nietwaar?

Daarnaast heb ik op 4 januari 2018 ook een afspraak bij het Wijkservice Centrum in Vleuten om over de mogelijkheden voor een bijdrage uit het initiatievenfonds van de gemeente te praten.

Omdat hopelijk wonderen de wereld nog niet uit zijn, heb ik ook nog drie kaartjes in de wensput gedaan van Make a wish, de eindejaarsactie van de winkeliers in De Meern. Ik heb daar een bijdrage gevraagd voor het initiatief en ook een exemplaar van de VAR in de wensput gedaan. Wie weet willen zij ook meehelpen. Want alle beetjes helpen!

Helpen jullie ook mee dit nieuws te verspreiden door deze website te delen op social media?

Reserveren duofietsvleutendemeern@gmail.com Het Leiwerk 12, 3451 VJ Vleuten KVK 71518010 © 2018-heden